woensdag 4 december 2013

Zand, Zee & Zon

Na een een niet al te beste nachtrust, (om de haverklap wakker), een lekker ontbijtje, de laarzen aangetrokken en richting strand. Het was nog behoorlijk heiig, maar het leek steeds heldere te worden. We liepen vanaf het huis door een boslaantje richting de duinen, onderweg heel duidelijk een Groen Specht horen roepen, maar hij of zij liet zich niet zien. Opvallend zoveel Kool en Pimpelmeesjes als we tegen kwamen. Bij de duinen aangekomen, zagen we in de verte boven op een duin een prachtige Schotse Hooglander staan,en opeens stond die volop in de zon. Tegen alle verwachting in werd het mooi weer, koud maar geen wind en een zonnetje. De zee was prachtig, in de verte een paar boten, en golven met prachtige schuimkoppen..

Oostkapelle 03-12-2013

 

    Overal waren Zilvermeeuwen, en Scholeksters hun kostje bij elkaar aan het scharrelen. Zo her en der waren er ook kleine groepen Steenlopertjes druk bezig hun maaltijd bij elkaar aan het zoeken, evenals een prachtig Drieteenstrandlopertje. 

Drieteenstrandloper - Calidris-alba

Nog nooit in het echt gezien, maar wat een grappige druktemaker. Het koste me heel wat moeite om een beetje foto te maken, had ik hem in beeld, dan was hij roetz, al weer uit beeld gelopen . De drieteenstrandloper is bij uitstek een vogel die de wintermaanden aan de kust doorbrengt, en de rest van het jaar in de landen rond de Poolcirkel. En zo kon het gebeuren dat we al genietend bij het plaatsje Domburg uitkwamen. 

 Tot onze verbazing verscheen even later een Terreinwagen van de Douane op het strand. Wat die daar toch te zoeken had, geen idee, ook de boot van de Kustwacht, kwam niet eens zover van ons vandaan langs ons heen gevaren. Wij besloten in ieder geval om de zelfde weg weer terug te gaan. 1 Afslag eerder dan de weg naar het huisje besloten we van het strand af te gaan. Dat viel even tegen, wat een kuitenbijter was dat pad over het duin heen. Maar ook dit was weer meer dan de moeite waard, want toen we bovenaan gekomen achterom keken, hadden we een prachtig uitzicht. Even na dat we de duinen hadden verlaten, liepen we in een laan met prachtige bomen. Na de lunch, met de auto richting het plaatsje Veere, ook daar weer een prachtige wandeling gemaakt over de Veerse stadswallen, ook een echte aanrader. En daar dook ineens uit het niets samen met een paar Futen, en een paar Dodaars een Kuifduiker op.

Veere 03-12-2013

Op de terugweg een prachtige zonsondergang, wat wil een mens nog meer. Nu op dit moment lekker de kachel aan en op de achtergrond hoor ik het weerbericht. Morgen regen, overmorgen storm, en de dag dat we weer naar huis moeten sneeuw. Hoe dan ook over het weer vandaag hadden we niet te klagen. Vannacht hopelijk beter slapen, en morgen…. We laten ons verrassen

Oostkapelle 03-12-2013

Voor meer foto's https://anneliesnatuurlijk.nl/zand-zee-en-zon/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten