vrijdag 6 december 2013

Zand, Zee & Storm

En toen was het alweer zover, de laatste dag was aangebroken. Na het ontbijt met Ulli naar het strand, en daar bleek al een behoorlijk bries te staan, en die voelde behoorlijk koud aan.en het zand deed pijn in je gezicht. De zee was een stuk wilder dan de dagen ervoor. Maar dit leek nog lang niet op de storm die voorspeld was. Thuisgekomen de auto gepakt, want we wilden toch nog even wat meer gaan zien van Zeeland, dan alleen de zee. 

 We reden richting Domburg, maar in de buurt van Westkappelle besloten we via een weg de dijk af te gaan, en zo kwamen we op een verharde zeewering. Daar waren we getuigen van een prachtig schouwspel. Hoge golven van wel 3 a 4 meter hoog. Er waren een aantal mensen aan het surfen, en in de verte zagen we nog vissersboten. 

Na een poos daar te hebben gestaan, gingen we van Westkapelle naar Vlissingen, om uiteindelijk bij Zierikzee terecht te komen. Zierikzee bleek een prachtig oud stadje te zijn, het bordje waarop vermeld werd Zierikzee monumentenstad, had niets te veel vermeld. Prachtig straten met kleine monumentale huisjes. De plaatsen waren mooi, maar ook onderweg kwamen we pareltjes van natte natuurgebieden tegen. Heel veel vogels jammer genoeg vanuit de auto gezien. De terug weg leek even spannend te worden, omdat we niet zeker wisten of we nog over de Oosterscheldekering richting het huisje konden gaan.

Oosterscheldekering 05-12-2013


Het ging dan ook behoorlijk te keer toen we daar over heen reden, en toen we er net overheen waren, werd hij voor verkeer met aanhangwagen gesloten. Vannacht is het zo goed als zeker dat de Oosterscheldekering dicht gaat. 

Weer thuis gekomen, snel met een boterham op de vuist richting het strand. Daar aangekomen, konden we ons nog nauwelijks op de benen houden, wat een wind, en wat een zand stormen. Arme Ulli op zijn korte pootjes had het dan ook zwaar te verduren..  

We besloten om niet al te ver te lopen, maar ja even niet opgelet met een foto nemen, en het zeewater stroomde van boven af mijn laarsen binnen.  

Het was daarna te nat en te koud om nog langer te blijven, dus weer terug naar huis, andere kleren en schoenen aan, en met de auto weer richting Westkapelle, naar de zeewering van ‘s morgens. Daar hadden zich inmiddels al meer mensen verzameld, want het leek erop dat een schip het wat moeilijk had., maar gelukkig was er een Pilotsschip in de buurt, dus waarschijnlijk was er al een loods aan boord gebracht. Het ging er behoorlijk aan toe, voor ons natuurlijk een prachtig schouwspel, met als toetje ondanks de storm een prachtig ondergaande zon.boven de onrustige zee.  

Het blijft allemaal nog even spannend, want vannacht is er samen met de storm ook nog eens springtij. Hopelijk gaat het allemaal meevallen. Voor ons zit deze prachtige midweek in Oostkapelle er helaas al weer op. Morgen gaat het weer richting Eerbeek. We hebben genoten, van een prachtig mooi goed verzorgd ingericht huisje, op een prachtige plek,midden in de natuur in een hele bijzondere provincie, die onverwachts heel veel mooie natuurpareltjes herbergt. Staatsbosbeheer en alle mensen die op het filmpje van de Steengroeve in Winterswijk hebben gestemd, heel erg bedankt voor deze prachtprijs.
Voor meer foto's  https://anneliesnatuurlijk.nl/zand-zee-en-storm/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten